Фотогалерија садржи 8 фотографија(Фото: Златан Фехимовић)
На традиционалном такмичењу у кувању рибље чорбе, одржаном 14. јула на обали Тисе у Новом Кнежевцу, најбољу чорбу је скувао Никола Калаковић из Новог Сада, други је био Миле Стефановски из Новог Кнежевца, а трећи Јанко Пинћер из Новог Сада. Најуспешнији кулинари једногласно поручују да су, пре свега, желели да се добро забаве, али признају да имају завидно искуство и трофеје освојене на разним такмичењима. Првопласиранима је награде уручила чланица Општинског већа Александра Ранковић.
Чорбу је припремало 50 екипа, од тога је једна била из Мађарске, а преостале из Војводине: Кикинде, Новог Сада, Банатске Тополе,…као и такмичари из новокнежевачке општине.
-Задовољни смо одзивом кулинара, каже Александра Ранковић. – Ова манифестација је замишљена као добро дружење, а за такмичаре и госте смо приредили и концерт домаћег Тамбурашког оркестра „Жице из равнице“. На Тиси је било пријатно.
Чорбе је оцењивао жири који су чинили добри кувари из Новог Кнежевца: Драган Јегдић (председник), Живојин Пејин и Јован Јанчић.
-Битно је да чорба има густину, боју, изглед и, наравно укус, каже Драган Јегдић који повремено жирира на северу Баната, али пре свега ужива такмичећићи се и освајаући награде широм Војводине.